Doorlopend krediet

Een flexibele kredietfaciliteit

Een doorlopend krediet is een interessante financieringsoplossing met veel vrijheid, flexibiliteit, variabele rente en gunstige voorwaarden.

Als u kiest voor deze financiering gaan wij kijken of het binnen uw budget past. Is dit het geval, dan krijgt u een bepaalde kredietlimiet, waar u vervolgens naar behoefte over kunt beschikken. Dit is handig wanner u iets achter de hand wilt hebben. U betaalt alleen rente en aflossing over het opgenomen bedrag.

De maandtermijn wordt in overleg bepaald. Dit is altijd een percentage van 1%, 1,5% of 2% van het totale kredietbedrag. Wilt u een hoger maandbedrag, dan kunt u dat met ons overleggen. Deze worden maandelijks automatisch van uw rekening afgeschreven.

Een Doorlopend Krediet kan altijd boetevrij in een keer ingelost worden en u kunt ook boetevrij per maand een extra bedrag inlossen. Is het krediet ingelost, dan hoeft u dat niet te beŽindigen. U betaalt niets zolang er niets wordt opgenomen, maar u houdt wel de ruimte achter de hand. Handig als u weer eens geld nodig heeft.

De meeste banken kennen binnen het doorlopend krediet een gratis overlijdensdekking gelijk aan de hoofdsom. Hieraan zijn echter wel maxima verbonden.

Het doorlopend krediet kan door iedereen worden aangevraagd vanaf 21 jaar tot 65 jaar. Het krediet moet bij het bereiken van de 70-jarige leeftijd geheel zijn ingelost.

Voordelen:

  • Boetevrij in een keer in te lossen
  • Boetevrij extra af te lossen
  • Vrije opname ruimte
  • Gratis overlijdensrisico
  • vaste (relatief lage) maandlast
  • Flexibel