Scheepshypotheek

Maak je dromen waar met de Scheepshypotheek

Als de boot van je dromen, deels gefinancierd moet worden, dan is de scheepshypotheek daarvoor een goede oplossing. Het aantal aanbieders van scheepshypotheken en financieringen is beperkt, omdat het een specialistisch product is.

Weening Adviesgroep beschikt over deze specialistische kennis en is al jaren actief in de watersportverzekeringen en scheepshypotheken. We kunnen voor u een juiste afweging maken tussen de verschillende vormen en aanbieders. Hierbij kijken we ook naar de mogelijkheden via eventueel aanwezige overwaarde in een woning-of beleggingspand.

De scheepshypotheek

Via de scheepshypotheek kan in principe op een bestaand schip een financiering worden verstrekt tot 90% van de aankoop of taxatiewaarde. Voor een nieuw aan te schaffen schip gaat de verstrekking zelfs tot 100% van de factuurwaarde.

In tegenstelling tot de kredietmarkt, is het hier mogelijk om te kiezen voor vaste rentetermijnen van 5 of 10 jaar.  De looptijd van de hypotheek is maximaal 20 jaar en alles boven de 50% aankoop of taxatiewaarde dient te worden afgelost, waarbij verschillende aflossingsvormen mogelijk zijn.

Wilt u snel uw mogelijkheden in kaart brengen, vul dan het offerteverzoek zo compleet mogelijk in, waarna u van ons een vrijblijvend advies ontvangt.